ALLEMAAL OPVOEDERS

Het zijn de kleine dingen die het doen


Dat Amersfoortse jeugd in een positief klimaat opgroeit, lijkt misschien de taak van ouders, maar is eerder een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Iedereen betekent namelijk wel iets als het gaat om opvoeding. Om ons hiervan bewust te maken, rolden we vorig jaar de campagne ‘Jij bent voor mij’ uit.


In de campagne werd kinderen tot en met 12 jaar gevraagd wie zij belangrijk vonden in hun leven. Want ga ervan uit: iedereen levert een bijdrage aan de opvoeding van de kinderen. Niet alleen de ouders, maar net zo goed de voetbalcoach, de dansjuf, de buurman, een grote neef of bijvoorbeeld de lerares; ze dragen allemaal hun steentje bij en creëren zo samen een positief en kansrijk opvoed- en opgroeiklimaat.


De campagne toonde tal van onbelichte facetten. Zo hebben we zes mede-opvoeders bedankt voor hun rol in het leven van de kinderen en zijn er filmpjes gemaakt en hebben er posters door heel Amersfoort gehangen. Wellicht heeft u ze gezien op scholen, in buurthuizen, bij SRO, in de kinderopvang of langs de weg?


Hoe dan ook, de conclusie is dat we samen bergen verzetten en dat iets kleins voor iemand al een groot verschil kan maken. Het is een boodschap die we, elke generatie opnieuw, moeten blijven herhalen.