SCHOOL


Verzuim? Naar beneden die duim!

Spijbelen kan vele oorzaken hebben. Maar de achtergronden niet kennen, is funest. Verzuim is namelijk het voorportaal van uitval; het moment dat terugkeer naar de schoolbanken een gesloten boek blijkt. En dus doen we er alles aan om een onnodige groep voortijdige schoolverlaters te voorkomen.


Aandacht voor jongeren en binding met de school zijn essentieel. Mentoren of studiebegeleiders spelen hierin een hoofdrol. Elke jongere wil gezien worden. Het voorkomen van welk verzuim ook, is daarin cruciaal, zowel in het voortgezet onderwijs (vo) als in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

‘Je wordt gemist als je er niet bent!’ is dan ook de boodschap van een kort filmpje gericht op bewustwording bij jongeren op het mbo. In de video vertellen deejay Gerard Ekdom, tv- en radiomaker Marieke Elsinga en woordkunstenaar Gershwin Bonevacia waarom het van belang is om naar school gaan, aan welke verleidingen ze zelf bloot stonden en waar ze dat heeft gebracht.


Voor meer informatie over het voorkomen van voortijdig schoolverlaten, kijk op jongerenloketregioamersfoort.nl/wie-zijn-we/